home >   jouw studie & beroep >   studiekeuze >    

studiekeuze test

"30% van de hbo'ers haakt voortijdig af", kopt de Volkskrant deze zomer.
Een verkeerde studiekeuze, brrrrr, je moet er niet aan denken. Verspilling van tijd en geld. En je zou niet de eerste zijn die in een dip belandt. Een Studiekeuze Test bij RIETRA & RIETRA bespaart je veel ellende. Na een dag van testen en gesprekken weet je precies waar jij op je plek bent.

Bij welke vragen?

Je opleiding boeit niet en je denkt aan iets anders, maar wat? Al eerder verkeerd gekozen? Misschien opnieuw studeren? Dan is onze Studiekeuze Test precies wat je zoekt. Na afloop weet je een heleboel meer over wie je bent en wat je leuk vindt. En hoe slim je bent. De Studiekeuze Test levert je een helder advies op en allerlei praktische informatie. Na deze test kun jij snel en vol vertrouwen met je nieuwe studie aan de slag.

Wie kan bij ons terecht?

Iedere jongere met een studie- en beroepskeuzevraag kan bij ons terecht. Wij zij er voor scholieren vanaf de brugklas, studenten en werkende jongeren. Voor jongeren uit het mbo, hbo en voor universitaire studenten. Heb je last van dyslexie, faalangst of persoonlijke problemen? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres.

Hoe ziet je programma eruit?

Je bent een dag aan het werk. Afwisselend maak je schriftelijke tests en heb je persoonlijke gesprekken. Zo brengen wij heel precies je karakter, interesses en intelligentie in kaart. Je doorloopt een programma dat is afgestemd op jouw situatie. Standaardtests kennen wij niet. Je hebt je eigen werkruimte en je eigen coach. Samen gaan jullie in een ontspannen sfeer aan de slag.

Na het onderzoek

Meestal lukt het meteen na het onderzoek de uitslag te bespreken. Je ouders mogen hierbij vanzelfsprekend aanschuiven. We doen voorstellen voor opleidingen die goed bij je passen en leggen uit waarom. Verder krijg je allerlei praktische informatie, zodat je je snel voor je nieuwe studie kunt inschrijven. Ook ontvang je een schriftelijk verslag, zodat je alles nog eens nalezen.

Ons bureau... onze werkwijze

Je wordt begeleid door een coach die alles weet van studie- en beroepskeuze. Psychische problemen, dyslexie? Ook daarin zijn we thuis. Een gecertificeerd Loopbaanpsycholoog NIP en pedagoog staan voor je klaar. Stuk voor stuk ervaren mensen met een of meer universitaire diploma's op zak.
De methodes die wij gebruiken zijn wetenschappelijk en in de praktijk bewezen. In onze werkwijze volgen wij de beroepsethiek van het NIP en de NVO.

De Studiekeuze Test is er vanaf € 750,-. Heb je interesse? Neem dan contact met ons op.

Andere studie- en loopbaandiensten

  • tests bij profielkeuze
  • intelligentietests
  • persoonlijkheidstests
  • onderzoek naar dyslexie
  • onderzoek naar faalangst
  • loopbaan test
  • coaching
  • training
  • outplacement


Copyright ©2023 Rietra & Rietra. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer | Algemene Voorwaarden