home >   jouw studie & beroep >   dyslexie >    

dyslexie onderzoek

Dyslexie (woordblindheid) is een lees- en spellingsstoornis. Studievertraging en tegenvallende studieresultaten zijn vaak het gevolg. De stoornis heeft niets te maken met je intelligentie. Einstein en Churchill leden er aan!

Dyslexie kent verschillende vormen en gradaties. Daarom wordt de aandoening ook vaak niet herkend. Frustraties zijn het gevolg. Soms ook een gebrekkig zelfvertrouwen, faalangst en sociale angst. Het zet je studieresultaten onder druk. Dyslexie is niet te genezen. Training en behandeling is wel mogelijk. Hierdoor leer je beter omgaan met je problemen en studie. Een juiste diagnose is dan wel eerst vereist. En daarvoor ben je bij ons aan het goede adres.

Het Dyslexie Onderzoek geeft duidelijkheid over de aard en de ernst van je dyslexie. Een ervaren Psycholoog NIP gaat met je aan de slag. Een hele dag. Je programma bevat specialistische dyslexietests. Daarnaast nemen we je intelligentie en persoonlijkheid uitvoerig onder de loep. Na het onderzoek bespreken we de resultaten. En er volgt een schriftelijk rapport. Zo kun je precies nalezen wat er aan de hand is, en bij welke begeleiding en (studie)voorzieningen je bent geholpen.

Naast het uitgebreide Dyslexie Onderzoek kennen wij verkort onderzoek met het oog op de zogenaamde Dyslexie Verklaring. Je opleiding vraagt om dit document, als je extra studie- en examenfaciliteiten wenst.

Meer weten? Of een afspraak maken? Neem dan contact met ons op.

dyslexie onderzoek bij RIETRA & RIETRA

  • Voor jongeren vanaf 13 jaar
  • € 1.250,-
  • een ervaren Psycholoog NIP staat voor je klaar


Copyright ©2023 Rietra & Rietra. Alle rechten voorbehouden. Disclaimer | Algemene Voorwaarden